2014-06-29

Festivallivet

Måste nog säga att Bråvalla var värt varenda cent. Shit vad bra all musik var! Imagine Dragons, ett av mina favoritband, levererade stenhårt och jag grät av lycka. Passenger, som jag inte hade några förväntningar på var också skitbra, personligt och vackert var det när han stod där alldeles ensam på den största scenen med bara sin akustiska gitarr och under hans sång Scare Away the Dark började jag gråta igen, haha. Lyssna på den, sjukt bra text. Sen var King of Leon också mäktigt som fan, trots att man inte kan orden ens står man ju och skriker med, en och halv timme kändes som 10 minuter. Fia var i heaven. Sen dansade vi också loss på the Kooks, Alesso, Daniel Adams-Ray (Petter joinade för Håll om Mig = perfektion), Linnea Henriksson, den Svenska Björnstammen, och hörde den enda sången av Sam Smith jag kan haha (money on my mind). Lana del Rey tuggade tuggummi, rökte och blev pussad på munnen av en svensk kille i publiken, annars var hon sådär halvtråkig to be honest hehe.
Båtresan till började redan skitbra med konstiga moments i hytten, usch hahaha, resan till området gick smärtfritt förutom att vi gick typ 5 km med all packning och TÄLTPÅSEN FRÅN HELVETET. Köade in på området, slog upp tältet (tack gode gud att Hanna visste vad hon gjorde, vi andra var patetiska), och laddade upp pengar på armbandet. Sen var det musik för fulla muggar på det enorma området, med alla svenskar som oftast inte förstod vad vi sa, lol. Vädret var askalasbra hela torsdagen, vi blev bruna och fräscha/brände oss. På fredagen kom ju tyvärr åskovädret. Vi var på allvar inom några 100 m från platsen där blixten slog ner. Det var jävligt skrämmande, allt lystes upp och alla skrek och hoppade undan. Vi förstod inte då att någon hade skadats, men en man sa att vi måste gå inomhus (jävligt lätt måste jag säga) för att blixten slagit ner i någon. Usch och fy. Allt löste sig ju dock, hoppas de skadade snabbt blir bra! Det regnade till och från resten av tiden, men vårt tält höll vatten och vi hade stövlar och regnrockar (Hannas såg ut som en kondom) så det var faktiskt inte så farligt som man skulle kunna tro! Smutsig och äcklig var man nog ändå  (hjälpte inte att jag fick en halv öl över mig före Kings of Leon), duschade inte en enda gång på området pga enorm duschkö, men alla andra på festivalen blev också ofräshare dag för dag så vafan haha! Sen åt jag typ 400 st godisremmar, som metrilaku men sååå mycket godare, blev beroende. Och glass/hamburgare till morgonmål, fresh. På lördagen reste vi sen hem (tog ner tältet och sjöng "It's going down, I'm yelling timbeeer", vilket jag tyckte var helt hilarious, de andra höll semimycket med) och tog taxi hela den jävla vägen till centralstationen, så värt det. Tog tåget till Stockholm, reste hem med båten och shoppade en massa parfym, har hittat min drömparfym, perfekt. Sen myste vi i hytten och lyssnade på musik och hade trötthumor (man sover inte precis bra eller mycket i ett tält på en festival, men det är nog ganska mysigt att bli väckt av att tältgrannarna spelar gitarr och sjunger Håkan Hellström). Det kändes som om man hade världens krapula när man vaknade på morgonen, och Hannas pappa till och med kommenterade att vi såg "jättesnygga" ut, hahaha.

Ni får en bild på bajamajor också, det var trävligt jepp 
För att summera: Några oförglömliga dagar i Sverige! Perfekt musik, bra sällskap, och regn!

Om ni orkat läsa detta förtjänar ni fan en medalj.

2 kommentarer:

  1. Klart ja orka läsa, ha vänta på nytt inlägg fast hu länge :D va fö parfym? :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Calvin Klein "Down Town", nån deras nya och den dofta exakt som jag vill att de ska dofta, sådär sött men fräscht :D Duktig som läser min blogg ;) Köpte en VS bodymist också (Y)

      Radera